Cum tratăm cuperoza și roșeața pielii

Cum tratăm cuperoza și roșeața pielii

  • Post published:9th aprilie 2020
  • Post category:Blog
  • Post comments:0 Comments

Toate ne dorim un ten cât mai frumos și o piele fără imperfecțiuni însă nu este atât de ușor să ai parte de această piele perfectă întrucât factorii precum trecerea timpului, soarele, vântul sau schimbările hormonale sunt inamicii unui ten perfect, cauzând cuperoză, acnee și alte afecțiuni dermatologice.
Indiferent de moștenirea genetică, un ten frumos are nevoie de întreținere și îngrijire constantă.


Roșeața cuperotică deși poate fi deranjantă din punct de vedere estetic, este, în primul rând, o chestiune de sănătate a pielii.

Cuperoza este o boală estetică foarte detestată, cu care se confruntă multe persoane. Cauzele cuperozei nu sunt cunoscute în totalitate la oră actuală însă această afecțiune poate duce la apariția rozaceei, dar și a altor probleme dermatologice mai grave.

Ce este cuperoza?

Cuperoza este o afecțiune cronică a pielii cauzată de slăbirea vaselor de sânge, localizată în principal pe obraji, nas, frunte și bărbie. Este total natural ca pielea ta să se înroșească sub influența căldurii, frigului, emoțiilor, stimulenților (alcool, condimente, cafea) sau în timpul activității fizice. Vasele de sânge se dilată pentru a lăsa sângele să treacă prin ele, apoi se închid spontan după ce a trecut o anumită perioadă de timp, permițând astfel pielii să își recapete aspectul normal. Cu toate acestea, anumite vase de sânge pot avea probleme de refacere; apoi apare roșeața și cuperoza se instalează.

Originile cuperozei

În majoritatea cazurilor, cuperoza este ereditară: vasele de sânge sunt „programate” genetic pentru a-și pierde treptat vitalitatea. Cu toate acestea, poate rezulta și dintr-o arsură solară intensă sau o intervenție chirurgicală.

Care este diferența dintre cuperoză și rozacee?

Cuperoza este o afecțiune vasculară care afectează atât vasele de sânge mari cât și pe cele mici și apare ca o roșeață localizată în anumite zone. Rozaceea, pe de altă parte, este asociată cu roșeața permanentă care implică doar vasele mici de sânge, precum și erupții cutanate. Am putea spune că este un stadiu avansat de cuperoză: petele roșii pot fi uneori foarte intense și difuze, combinate cu coșuri similare cu cele cauzate de acnee. În acest caz, vorbim despre acnee rozacee.

Ce se întâmplă dacă cuperoza nu este tratată corect?

Dacă nu sunt tratate corect, petele roșii vor continua să se înmulțească și va fi din ce în ce mai dificil să le camuflezi – de aici interesul de a trata cuperoză cât mai curând posibil. Cu cât sunt mai puține vase de sânge „defecte”, cu atât mai rapid și mai eficient este tratamentul.

Această afecțiune dermatologică poate fi tratată ușor în faza incipientă. Igiena și îngrijirea corectă a tenului sunt aspecte foarte importante când vorbim de cuperoză. Se face atât dimineața cât și seara cu ajutorul produselor specifice.
Hidratare reprezintă o parte importantă de care trebuie să ținem seama în cazul acestei afecțiuni.

Nu-ți face griji, îți vom oferi niște remedii simple pe care le poți folosi în fiecare zi.

Pentru o bună hidratare a tenului trebuie să foloseşti constant o cremă de noapte. Crema Regenerantă de Noapte de la Instant Effects conține ingrediente care acționeză în timpul somnului iar dimineața te vei trezi cu o piele relaxată, luminoasă și hidratată în profunzime. Este ideală pentru tenul sensibil și ajută la neutralizarea roșeții.

Crema Regenerantă de Noapte hrănește pielea în profunzime și reduce aspectul roșeții. Este bogată cu ATP și cu tehnologia patentată OX2, care infuzează pielea cu oxigen, ajutând celulele pielii să se regenereze, reînnoiască și să se refacă singure.

Ziua se recomandă folosirea cremelor nutritive.

Crema Energizantă de Zi de la Instant Effects include o doză de vitamina C, un ingredient esențial în rutina de înfrumusețare, dacă vă doriți un ten proaspăt, luminos și mai ales sănătos!

Vitamina C oferă luminozitate pielii și combate apariția petelor și a pigmentării. Este un oxidant puternic și stimulează colagenul în piele pentru efecte anti-îmbătrânire.

Pe lângă Vitamina C, Crema Energizantă de zi conține si Aloe Vera.

Datorită conținutului bogat de vitamine, enzime, minerale, aminoacizi și antioxidanți (Vitamina A – beta-carotentul, Vitamina C si E, B12), acid folic și colina, Aloe Vera este foarte potrivită pentru tratamentele cosmetice.

Are următoarele avantaje:

🌿Aloe Vera, datorită proprietăților sale antioxidante, poate preveni îmbătrânirea prematură.

🌿Pentru că e un grozav hidratant natural, Aloe Vera păstrează pielea bine hidratată și elastică.

🌿Aloe Vera este un agent antibacterial natural ce luptă cu bacteria care provoacă leziunile acneice.

Care sunt rezultatele dacă folosiți aceste produse constant? Un ten perfect, strălucitor și întinerit. Soluția cu efect imediat. Aceste produse ajută la reechilibrarea tonusului pielii, redau luminozitatea, elimină ridurile superficiale, le reduc pe cele profunde și luptă împotriva cuperozei.

Produsele de la Instant Effects reduc roșeața pielii și ajută la ameliorarea celorlalte simptome. Conțin ingrediente naturale care te pot ajuta să combați acneea. Ingrediente precum:

Galbenele – reparatoare, sunt extrem de eficiente în curățarea și îngrijirea tenului cu probleme, înclusiv a celui sensibil sau acneeic.

Ulei de argan – Conține vitamina E naturală, care anihilează radicalii liberi, având un puternic caracter antioxidant. Combate acneea, vindecă eczemele, protejează împotriva infecțiilor.

Pe lângă efectele imediate, ne mândrim cu aceste produse pentru că sunt lipsite de parabeni și gluten și nu au fost testate pe animale.

Lasă un răspuns