Sfaturi și produse recomandate pentru îngrijirea tenului sensibil

Sfaturi și produse recomandate pentru îngrijirea tenului sensibil

  • Post published:5th noiembrie 2020
  • Post category:Blog
  • Post comments:0 Comments

Trebuie să recunoaștem că perioada în care ne aflăm este plină de provocări, în mod special în ceea ce privește sănătatea noastră. Din această cauză, este bine să avem grijă de fiecare părticică a corpului nostru și să acordăm atenția cuvenită obiceiurilor zilnice. 

Pielea noastră este cea mai expusă zonă a corpului și tocmai de aceea merită o atenție sporită. Schimbările toamnei, precum temperaturile scăzute și schimbările stilului de viață, mai exact purtarea măștii de protecție, sunt principalii factori cu care se luptă tenul nostru în momentul de față. Iar provocările sunt cu atât mai mari dacă tenul este unul sensibil. 

Ce înseamnă un ten sensibil și cum ținem sub control reacțiile sensibilității?

O piele sensibilă este cea care nu mai face față stresului și efortului care vin asupra sa, arătându-și nemulțumirea și cerând ajutor prin diverse forme, precum: pișcături, usturimi sau roșeață. Un exemplu apropiat activităților zilnice care să evidențieze un factor de stres pentru piele este apa fierbinte cu care intră în contact în momentul dușului. Aceasta amplifică producerea de histamină, determinând o reacție de iritare a pielii, iar în combinații cu săpunuri alcaline poate să îndepărteze bariera protectoare. Pentru a nu accentua reacțiile pielii sensibile putem reduce expunerea îndelungată la o temperatură mare a apei și adaptarea ingredientelor produselor cosmetice la nevoile pielii. Aceste produse trebuie să specifice că sunt testate dermatologic pe piele sensibilă, să nu aibă o formulă pe bază de parfum, alcool sau uleiuri esențiale. 

Ce duce la sensibilizarea pielii?

Totul pornește de la bariera de protecție a tenului, care încet, încet este afectată și distrusă de factori externi precum cei pe care i-am menționat anterior. Masca de protecție pe care o utilizăm în această perioadă poate favoriza apariția acneei sau a petelor roșii, deoarece crește umiditatea și se creează un mediu propice pentru proliferarea bacteriilor. Ce putem face este să spălăm cât mai des și la temperaturi înalte masca, dacă folosim una din material textil, sau să schimbăm la un interval regulat de timp măștile de unică folosință. De asemenea, modul în care ne hidratăm și ne alimentăm corpul are o contribuție semnificativă în sănătatea pielii. Astfel, este benefic să prevenim aceste afecțiuni atât prin adoptarea unei diete echilibrate, dar mai ales prin aplicarea de produse cu ingrediente benefice, precum sunt acizii, vitaminele sau extractele naturale.

Ingrediente și produse benefice pentru tenul sensibil
O rutină de îngrijire a pielii este un pas important în a preveni și a reduce reacțiile unui ten sensibil. Această rutină pornește de la curățarea tenului dimineața și seara, urmată de aplicarea de produse hrănitoare, specifice nevoilor tenului, punând accentul pe fiecare zonă în parte. Crema Energizantă de Zi și Crema Regenerantă de Noapte de la Instant Effects fac echipă bună în a ajuta un ten sensibil să reziste factorilor externi.

Descoperă în rândurile următoare ingredientele cheie din aceste două produse, care te vor ajuta să îi redai pielii tale strălucirea și prospețimea de care are nevoie.

Vitamina E susține sistemul imunitar, nevoie pe care o avem cu toții în această perioadă, chiar și pielea noastră. Mai mult, este un antioxidant care combate efectele radicalilor liberi, produși de toxinele din alimente sau din mediul înconjurător, care slăbesc bariera despre care povesteam anterior. Fiind un ingredient solubil gras, acesta are puterea de a pătrunde adânc în piele ca să rezolve problema de la bază. Crema Energizantă de Zi de la Instant Effects are în compoziție Vitamina E și este perfectă pentru prevenirea sensibilizării pielii.

Vitamina C are pe lângă caracteristica de antioxidant, pe cea de reparator al aspectului tenului. Mai exact, îi redă acestuia luminozitatea naturală prin estomparea petelor pigmentare, a liniilor fine sau a semnelor post acneice. Vitamina C reușește chiar să dea înapoi ceasul îmbătrânirii pielii deoarece ajută la producerea unei cantități mai mari de colagen, ceea ce îi oferă pielii elasticitate și un aspect întinerit. Dacă îți dorești și tu asta pentru tenul tău, alege să folosești Crema Energizantă de Zi și Crema Regenerantă de Noapte de la Instant Effects, care au la bază Vitamina C.

Uleiul de Centella Asiatica are puterea de a regenera țesuturi și de a stimula sinteza colagenului. În cazul tenului sensibil, acesta reface bariera cutanată a pielii, întrucât are proprietăți antiinflamatoare și reparatorii, benefice pentru pielea iritată, cu eczeme sau imperfecțiuni. Un fapt interesant este că tigrii Bengal au fost observați în India rostogolindu-se în această plantă după luptele din care au ieșit răniți. Datorită Centella Asiatica, Crema Energizantă de Zi de la Instant Effects calmează iritațiile pielii, roșeața sau urmele post acneice, lăsând tenul catifelat și hidratat.

Uleiul extras din sâmburi de piersică vine cu un dublu bonus, pe lângă proprietățile sale anti-îmbătrânire și de combatere a radicalilor liberi, acesta conține Omega 3 și Omega 6, acizi grași vitali pentru organismul nostru. Aceștia întârzie apariția semnelor de îmbătrânire prematură a pielii și stimulează regenerarea celulară. Cu ajutorul lor, crema Crema Regenerantă de Noapte de la Instant Effects pătrunde adânc în piele și o menține hidratată pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Ceaiul verde luptă împotriva cearcănelor și a stresului oxidativ cu ajutorul aportului mare de substanțe antioxidante pe care le conține. Procesul acesta constă în contractarea vaselor de sânge din zona ochilor, reducând umflăturile și aspectul neplăcut. Datorită faptului că este un bun antioxidant, are efecte vizibile în diminuarea ridurilor, a liniilor fine și a petelor pigmentare. O piele sensibilă cum e cea din jurul ochilor se va bucura cu siguranță de Serul Triplu Complex pentru Ridicarea Conturului Ochilor de la Instant Effects, care are la bază ceai verde, având un efect de calmare, care redă luminozitate tenului sensibil și o senzație de întinerire.


Oferă-i pielii tale îngrijirea de care are nevoie și adaugă în rutina ta produsele din gama Instant Effects. Te vei bucura în scurt timp de un ten proaspăt, hidratat și luminos!

Lasă un răspuns