You are currently viewing Beneficiile textilelor din bambus pentru tenul tău

Beneficiile textilelor din bambus pentru tenul tău

Despre mătase și finețea acesteia, plus avantajele folosirii unei fețe de pernă realizată din delicatul material, probabil că ai auzit multe lucruri în ultimii ani. Deși mătasea este grozavă pentru tenul și părul tău, există și o parte mai puțin cunoscută: nu este nici vegană și nici “cruelty free”.

Astfel că prietenii noștri de la Instant Effects au căutat o alternativă la mătase, din care să realizeze produsul mult iubit de femeile din întreaga lume: o față de pernă care să fie delicată cu părul și tenul lor, pe tot parcursul nopții. Aceasta este un produs care completează gama de produse pentru îngrijirea pielii, după cum vei vedea în rândurile de mai jos. Vestea bună este că cei de la Instant Effects au găsit soluția perfectă pentru a realiza acest nou produs: fibrele din bambus.

Bambusul este o alternativă vegană prietenoasă cu mediul înconjurător și are multe avantaje de necontestat spre deosebire de alte materiale textile. Fibrele de bambus sunt benefice atât pentru sănătate, cât și pentru pielea ta. Conține elemente naturale anti-bacteriene și hipo-alergenice, fiind ideale pentru persoane care suferă de astm sau alte probleme cu aparatul respirator. În plus, acestea resping în mod natural acarienii care de obicei se găsesc în perne și care adesea sunt cauza unor alergii.

De ce să dormi pe o față de pernă realizată din bambus?

Noi, la Pearl Effect, căutăm întotdeauna modalități noi și, în același timp, accesibile pentru a te bucura de o piele cât mai sănătoasă, fină și radioasă. De aceea, atunci când am testat prima dată acest produs de la Instant Effects, ne-am bucurat enorm să îi descoperim beneficiile deoarece vine în completarea tuturor produselor din portofoliul nostru.

Folosirea unei astfel de fețe de pernă a devenit unul dintre trucurile noastre preferate pentru a avea grijă de o piele delicată și sperăm că în curând să facă parte și din viața ta. Mai jos, sunt motivele principale pentru care ți-o recomandăm:

Pielea uscată 

Fibrele de bambus au capacitatea de a permite aerului să circule în mod natural, să nu rețină umezeala. Datorită construcției unice de fibre ultra-fine, pielea ta poate să respire mai bine, comparativ cu bumbacul sau alte materiale textile din care sunt realizate în mod normal fețele de pernă. În plus, are capacitatea de a regla temperatura corpului care rezultă într-o mai bună hidratare și o piele mai sănătoasă.

Iritațiile

Unul dintre motivele pentru care ne confruntăm uneori cu iritații ale pielii este frecarea feței de pernă, în timpul nopții. În funcție de cât de agitat avem somnul, dar și de materialul din care sunt realizate perna și fața de pernă, se poate declanșa o inflamație la nivelul pielii. Fețele de pernă din bambus sunt extrem de netede, reducându-se astfel frecarea, fiind astfel ideale pentru toate persoanele cu tenul sensibil.

Acneea

Fibrele de bambus sunt rezistente la mucegai și la bacterii, ceea ce reprezintă un mare plus pentru o piele curată. Orice bacterie sau mucegai din fibrele pernei se poate transfera pe piele de îndată ce fața atinge perna și astfel să apară mici pete.

Deoarece bambusul conține elemente naturale care sunt antibacteriene, țesăturile din bambus sunt mai sănătoase, fără germeni și fără miros. Acest lucru înseamnă că nicio bacterie sau microb care trăiește pe pernă nu pot fi transferate pe piele.

Îmbunătățește aspectul general al pielii 

Unul dintre cele mai apreciate beneficii ale textilelor din bambus este acela că te ajută să dormi mai bine. Dacă te întrebi cum este posibil acest lucru, e foarte simplu: acest material îndepărtează umezeala suplimentară, păstrează o senzație de răcoare, fiind astfel mai confortabil toată noaptea. Drept urmare, somnul nu mai este întrerupt și fragmentat de la supra-încălzire și te vei putea bucura de un somn odihnitor.

Un păr mai sănătos

Așternuturile obișnuite din bumbac sau alte materiale sunt mai rigide și mai aspre. Părul nostru se freacă în timpul nopții de fața de pernă, atunci când ne mișcăm și ne întoarcem de pe o parte pe cealaltă, iar în timp cuticulele ajung să se deterioreze. În timp, părul devine din ce în ce mai slăbit, uscat și fără volum.

O față de pernă din bambus reduce frecarea, deoarece aspectul său este lucios și fin, permițându-i părului să alunece peste material, lăsându-l sănătos, puternic și fără acel aspect de “frizz” pe care adesea ne străduim să îl controlăm cu produse de styling.

Sunt bambusul și textilele din bambus o alegere etică?

După cum știți, toate produsele Instant Effects sunt 100% cruelty-free, iar o mare parte din gama de produse este vegană. De asemenea, compania se străduiește din greu pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a încorpora alternative sustenabile ori de câte ori este posibil, producând în Marea Britanie și folosind ambalaje reciclate și reciclabile. Acesta este motivul pentru care apreciază atât de mult bambusul și noi la fel.

Bambusul este organic în mod natural, deoarece crește foarte bine fără pesticide sau tratamente chimice. Este, de asemenea, sustenabil în mod natural, deoarece nu trebuie udat artificial și, deoarece este un tip de iarbă, nu un copac, crește mult mai repede decât bumbacul și față de orice alte textile.

Spre deosebire de bumbac, bambusul nu necesită o cantitate uriașă de apă pentru a crește, ceea ce înseamnă că este o alegere ecologică excelentă . De asemenea, nu trebuie să fie replantat după ce a fost recoltat, datorită rețelei sale vaste de rădăcini încolțesc constant noi tulpini.

Spre deosebire de mătase, pentru care se ucid mii de viermi de mătase pentru a fi produsă, bambusul este în mod natural vegan și cruelty free. În plus, întrucât fibrele de bambus sunt mai durabile și mai puternice, ele rezistă mai mult decât mătasea, care poate îmbătrâni rapid.

Asigură-te că, atunci când dorești să investești în așternuturile de bambus, acestea sunt 100% fibre de bambus pure și nu fibre de bambus amestecate cu bumbac. Deși acestea ar putea fi o alternativă mai ieftină, nu îți vor oferi aceleași beneficii ca țesătura de bambus 100% pură.

Comandă acum fața de pernă din bambus

Pentru că știm cât de important este somnul nu numai pentru pielea ta, ci și pentru sănătatea ta, am introdus în gama noastră de produse și o față de pernă din fibre bambus (disponibilă pentru o perioadă limitată de timp)! Poți comanda fața de pernă aici și ne-am bucura să ne transmiți feedback-ul tău după utilizare.

Lasă un răspuns