You are currently viewing Cearcănele și pungile de sub ochi

Cearcănele și pungile de sub ochi

Psihologii spun că, atunci când se privesc în oglindă, femeile sunt mai atente la micile imperfecțiuni, decat la imaginea de ansamblu sau la zonele feței de care sunt mulțumite, iar percepția lor are o influență negativă asupra încrederii în sine și asupra stării emoționale de peste zi.

Te regăsești în această situație sau ești una dintre puținele femei care își zâmbesc de la prima oră și sunt recunoscătoare pentru felul în care arată chiar și cu cearcăne sau pungi sub ochi?

Dacă pentru tine primul gând al dimineții este că cearcănele și pungile de sub ochi sunt mai vizibile pe zi ce trece, avem câteva sfaturi care te ajută să înțelegi mai bine de ce apar aceste imperfecțiuni și cum poți să scapi de ele.

Și, mai mult decât atât, să apreciezi mai mult felul în care arăți, mai ales că, uneori, cearcănele și pungile de sub ochi nu sunt doar semne ale unui stil de viață neechilibrat, așa cum multe dintre noi considerăm.

 

Când apar cearcănele și pungile de sub ochi?

Cel mai comun răspuns este că cearcănele și pungile de sub ochi apar, în general, atunci când ne maturizăm și, în particular, atunci când suntem obosite. Este corect, dar nu este complet, acestea nu sunt singurele cauze ale imperfecțiunilor pielii din zona ochilor.

Există, de obicei, un context mai amplu în care acestea apar și explicații logice pentru faptul că unora dintre noi ne este atât de dificil să le prevenim ori să le tratăm.

 Mai întâi, este bine de știut că există o diferență majoră între cearcăne și pungile de sub ochi.

Ceacănele sunt urmarea pigmentării pielii de sub ochi și crearea unor riduri mai ample care arată ca niște umbre de culoare închisă, în timp ce pungile sunt umflături care apar sub ochi atunci când pielea nu mai este fermă și nu mai poate ascunde grăsimea de sub pleoapa inferioară sau când organismul reține apă. În termeni medicali, pungile de sub ochi de numesc edeme infraorbitale.

 Explicația pentru apariția cearcănelor și pungilor de sub ochi este că pielea din zona ochilor este foarte sensibilă. Ea este predispusă imperfecțiunilor mai ales odată cu înaintarea în vârstă și pierderea din elasticitate și fermitate.

De cele mai multe ori, cearcănele și pungile de sub ochi apar pe un fond care nu poate fi stabilit printr-o singură cauză, deoarece lipsa unui program de odihnă și somn, stilul de viață dezordonat (fără hidratare, cu sport insuficient și alimentație neadecvată), timpul redus alocat îngrijirii pielii, obiciurile de make-up ne sunt mai mult sau mai puțin comune tuturor.

Partea bună este că această serie de cauze la care putem adăuga și expunerea îndelungată la soare plus exfolierea excesivă a tenului pot fi prevenite și corectate în timp, adoptând un comportament mai atent față de noi însene.

 Există, însă, și cauze particulare și acestea sunt cele pe care nu le putem controla în mod expres, dar le putem accepta, conștientiza și atenua efectele. Moștenirea genetică și maturizarea sunt cauzele asupra cărora nu avem control.

Nu prea avem cum să ne luptăm nici cu trăsăturile ereditare și nici cu trecerea timpului. De aceea, când imperfecțiunile din zona ochilor apar ca urmare a acestor cauze, acceptarea și compensarea printr-o îngrijire constantă sunt cele mai simple căi pentru a le minimiza efectele.

De ce nu ne plac cearcănele și pungile de sub ochi?

Sunt puține cazurile în care cearcănele și pungile de sub ochi indică probleme medicale și motivul ar fi unul care ține de sănătatea noastră.

În general, aceste imperfecțiuni ale pielii din jurul ochilor ne creează disconfort deoarece sunt inestetice și ne confirmă permanent că ne maturizăm sau că avem un stil de viață nu tocmai potrivit, care poate fi îmbunătățit.

Femeile care ignoră aspectul pielii din jurul ochilor arată mai îmbătrânite și mai copleșite de griji decât cele care acordă atenție acestui aspect.

 

Cum putem trata cearcănele și pungile de sub ochi?

Odată ce ai descoperit cauzele reale ale apariției cearcănelor, poți lua măsuri corecte pentru ameliorarea lor și îți poți stabili realist așteptările.

 

Cel mai potrivit remediu împotriva cearcănelor și a pungilor de sub ochi este prevenirea apariției acestora, însă nu multora ne iese. Tocmai de aceea este util să știm ce alternative avem atunci când pielea din jurul ochilor este deja atât de sensibilă încât cearcănele și pungile de sub ochi devin vizibile și inestetice.

 

Există mai multe măsuri pe care le putem lua, de la cele mai simple la cele mai drastice. Depinde foarte mult de modul în care decide fiecare să aibă grijă de pielea sa, de cât de naturală vrea să fie estomparea imperfecțiunilor din zona ochilor.

 Mai întâi, poți stabili și respecta consecvent o serie de reguli care deși par prea simple, funcționează atunci când le urmăm cu perseverență:

1.      Un stil de viață ordonat care să includă o alimentație corectă, hidratare și sport. Poți adăuga în alimentație produse care conțin vitaminele C, E și antioxidanți precum citrice, roșie, rodie, căpșuni. Alături de sport, un obicei sănătos este masarea ușoară a zonei ochilor.

2.      Odihnă și respectarea unui program de somn de cel puțin 8 ore pe noapte.

3.      Îngrijirea zonei din jurul ochilor. Rutina de îngrijire trebuie să includă un stil de make-up mai puțin încărcat, o curățare temeinică a pielii și tratarea  cu produse de calitate care au formule bazate pe ingrediente naturale din plante și tehnologia  revoluționare precum Transferul de OX2 + Oxigen, care stimulează producția de colagen și elastină, susțin fermitatea, elasticitatea și strălucirea pielii așa cum este Serul pentru Ridicarea Conturului Ochilor Instant Effects.

 

 

Serul pentru Ridicarea Conturului Ochilor Instant Effects:

·       Diminuează cercănele și pungile de sub ochi în doar 15 minute.

·       Funcționează instantaneu pentru a umple pielea datorită Tehnologiei patentate OX2 de Transfer Oxigen .

·       Hidratează semnificativ pielea din jurul zonei ochilor.

·       Ajută la producerea de colagen și elastină, crescând elasticitatea pielii cu 55% în doar 15 minute.

Apoi, putem completa stilul de viață îmbunătățit cu o stare de bine de care să ne bucurăm zilnic, încă de la primele ore ale dimineții când ne privim în oglindă.

 Ca și tine, și pielea ta are nevoie de o stare de bine, indiferent de vârstă. Când cearcănele și pungile sub ochi apar din cauze pe care nu le poți controla, tot ceea ce poți face este să te privești cu mai multă acceptare și blândețe.

Și mai poți să compensezi ceea ce ți s-a dat cu ceea ce poți da tu inapoi, mai exact cu o îngrijire bazată pe iubire și pe tratamente vizibile care să îți susțină încrederea și starea de bine.

De exemplu, Serul Triplu Complex pentru Ridicarea Conturului Ochilor Instant Effects reduce cearcănele și pungile de sub ochi având rezultate vizibile în 5 minute și efect complet într-o oră. Este un prim pas pe care îl poți face pentru a te simți mai bine în pielea ta.

 

 

Serul Triplu Complex pentru Ridicarea Conturului Ochilor Instant Effects:

·       Reduce cearcănele și pungile de sub ochi și are rezultate vizibile în 5 minute, efect complet într-o oră. Reduce liniile fine și ridurile.

·       Are o formulă bazată pe tehnologia patentată OX2 de Transfer Oxigen care creează un efect anti-stres, anti-poluare și acid hialuronic care susține fermitatea și aspectul neted, frumos, aerisit al pielii.

·       Oferă didratare de lungă durată pielii din jurul ochilor.

Femeile care se confruntă cu problema cearcănelor sau a pungilor de sub ochi au și opțiunea de a apela la proceduri estetice mai puțin blânde precum injectarea de acid hialuronic în pielea delicată din jurul a ochilor pentru a-i oferi o revitalizare și o strălucire evidentă mult mai rapid sau proceduri cu scopul reducerii hiperpigmentării.

 De asemenea, pungile de sub ochi pot fi tratate chirurgical prin procedura numită blefaroplastie inferioară, însă din punctul nostru de vedere, ținând cont că susținem o îngrijire continuă cât mai naturală a pielii, această intevenție poate fi justificată doar atunci când medicul specialist o recomandă pe fondul remedierii unor probleme de sănătate, nu de estetică.

Lasă un răspuns