Încheierea contractului

Prezentarea bunurilor în magazinul online nu constituie o ofertă obligatorie din punct de vedere juridic, ci doar un catalog online cu caracter neobligatoriu. Dând clic pe butonul “Finalizează comanda”, transmiți o comandă obligatorie privind bunurile din coșul de cumpărături. Prin apăsarea butonului ”Finalizează comanda”, recunoști în mod explicit că, în cazul în care vom accepta comanda ta, vei fi obligat să plătești prețul respectiv de achiziție al comenzii. Confirmarea primirii comenzii este emisă imediat după trimiterea comenzii și nu constituie acceptarea contractului. Vom accepta comanda ta prin trimiterea unei confirmări a comenzii prin e-mail sau prin expedierea bunurilor conform politicii de livrare.

Identificarea furnizorului

SC STOMA DENT TOTAL SRL cu sediul social in Str. Somesului nr. 5b, bl.2, ap. 2, în loc. Florești, județul Cluj, având CIF nr. RO32976718, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub numărul J12/1135/2014.

SC STOMA DENT TOTAL SRL este unic importator și distribuitor autorizat pentru România al produselor Instant Effects.

Plată

PLATA LA LIVRARE

Plata este ramburs, în momentul primirii coletului trebuie să înmânezi curierului suma aferentă produselor comandate.

Cel mai bine este ca în ziua primirii coletului să ai la tine suma exactă pe care trebuie să o plătești pentru comandă.

ÎN CURÂND

Plata prin card de credit

Plătești în timpul procesului de comandă, introducând datele cardului de credit, în pagina securizată MobilPay / Netopia. Odată cu expedierea, cardul de credit va fi debitat cu suma concret facturată, după deducerea reducerilor, după caz, a voucherelor etc. 

Livrare

 • Transport GRATUIT la fiecare comandă de peste 350 lei.
 • Pentru comenzile sub 350 lei, taxa de transport este de 17 RON. Transportul se face prin FanCourier.
 • Produsele comandate de pe site-ul www.pearleffect.ro sunt expediate în 24 ore, iar în Cluj-Napoca expediția se efectuează în aceeași zi (cu excepția sărbătorilor legale sau evenimente speciale, precum Black Friday). Produsele sunt livrate clienților prin serviciile de curierat rapid puse la dispoziție de compania FanCourier în termen de 2-3 zile lucrătoare.
 • În cazul în care nu o să fii disponibil(ă) pentru livrare, vei primi o notificare. Dacă livrarea nu se efectuează în termenul estimat, te rugăm să ne contactezi pentru urgentarea livrării.
 • În cazul în care agentul de curierat nu te găsește la domiciliu, este obligat să te contacteze telefonic. Dacă nu vei putea fi contactat(ă), coletul se va întoarce în centrul de livrare, urmând a fi stabilit un nou termen pentru expediere.

Retur

Prin lege, ai dreptul de a te retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile. Dacă produsul primit nu este ceea ce căutai sau din orice motiv, nu ești mulțumit(ă) de produs, îl poți returna în starea inițială în termen de 14 zile, de la primire.

Cheltuielile directe de returnare a produselor sunt suportate de către cumpărător. Acesta nu va plăti transportul în cazul în care primește un produs cu defect de fabricație sau un produs greșit, iar returul va fi organizat de către Pearl Effect.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea cu alt produs. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, se va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Pearl Effect va trimite produsul solicitat la schimb numai după ce clientul a returnat produsul cumpărat inițial. Dacă dorești să schimbi produsul, te rugăm să ne contactezi în prealabil prin email la adresa comenzi@pearleffect.ro în care vei specifica foarte clar numărul comenzii, numele tău și produsul pe care îl dorești la schimb. Orice schimb de produs se poate face doar în limita stocului disponibil. Dacă modelul dorit nu mai este în stoc, poți alege altul cu achitarea eventualelor diferențe de preț de către tine sau restituirea lor de către noi.

Daca Pearl Effect nu poate înlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului în cel mult 14 de zile de la data returnării, în contul bancar.

Dacă ai întrebări referitoare la organizarea returului, ne poți scrie pe adresa comenzi@pearleffect.ro

În conformitate cu art. 16 din Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, dreptul de retragere nu se aplică pentru contractele de furnizare de bunuri care nu erau prefabricate și care necesită alegerea sau determinarea individuală a consumatorului sau care sunt personalizate în mod clar, precum și pentru contractele privind furnizarea de bunuri sigilate care nu sunt adecvate pentru returnare din motive de protecție a sănătății sau de igienă, daca au fost desigilate după livrare.

Mai multe informații poți găsi aici: Despre OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 427, în data de 11 iunie 2014.  

Prețuri

Prețurile noastre sunt exprimate în RON și conțin TVA care este obligatorie.

Rezerva proprietății

Până la plata integrală, bunurile rămân în proprietatea noastră.

Comunicări prin mijloace electronice

Comunicările legate de contract pot avea loc prin mijloace electronice.

Politica de confidențialitate

Considerăm că este important să vă protejăm confidențialitatea și să fim deschiși cu privire la  modul în care utilizăm datele dumneavoastră personale.

Această declarație este pentru a vă înștiința asupra tipului de informații colectate de la clienți și la modul în care utilizăm aceste informații.

Pearl Effect este in conformitate cu Regulamentul General de Protecție a Datelor („GDPR”), (Regulament (EU) 2016/679), care este un act legislativ obligatoriu.

Această declarație de confidențialitate se află în responsabilitatea Pearl Effect, care deține responsabilitatea generală pentru asigurarea conformității. Ofițerul de Protecție a Datelor (DPO) este responsabil pentru implementarea politicii noastre de confidențialitate, care este intrinsec legată de declarația de confidențialitate. DPO asigură conformitatea de zi cu zi și este implicat în toate problemele legate de protecția datelor personale.
Pearl Effect va determina scopurile și metodele de procesare a datelor introduse și colectate online, fiind considerat controlor al datelor.

1.     Principii de protecție a datelor  

 • Colectarea datelor personale se va face numai în scopurile specificate, explicite și legitime. Datele nu vor fi procesate către terți într-o manieră incompatibilă cu acele scopuri;
 • Datele personale vor fi exacte, iar acolo unde este necesar, actualizate;
 • Procesarea datelor personale se va face într-o manieră legală, corectă și transparentă;
 • Toate datele personale vor fi păstrate confidențial și stocate într-o manieră ce asigură securitatea necesară;
 • Datele personale nu vor fi distribuite persoanelor terțe decât în cazul în care acest lucru este necesar în scopul oferirii de servicii conform acordurilor;
 • Persoanele vizate au dreptul de a solicita accesul la datele personale, rectificarea și ștergerea acestora, împotrivirea sau restricționarea de la procesarea datelor, cât și de la dreptul de portabilitate al datelor. 

2.     Datele personale

 • Date personale înseamnă orice informație care poate fi legată de o persoană fizică identificată sau identificabilă (persoana subiect).
 • Datele personale includ toate tipurile de informații directe sau indirecte (și anume utilizate în legătură cu alte date) ce se referă la persoana subiect, cum ar fi nume, data de naștere, adrese, adrese de e-mail, numere de telefon, etc. 

3.     Colectarea datelor personale

        Datele pe care le colectăm pot include următoarele:

 • Numele și datele de contact (Colectăm numele și prenumele tău, adresa de e-mail, adresa poștală, numărul de telefon și alte date de contact similare).
 • Colectăm parolele, indiciile pentru parole și informații de securitate similare folosite pentru autentificare și pentru accesarea contului.
 • Colectăm date despre dispozitivul tău și despre modul în care tu și dispozitivul interacționați cu produsele noastre.
 • Colectăm date despre caracteristicile pe care le utilizezi, articolele pe care le achiziționezi și paginile web pe care le vizitezi.
 • Colectăm date despre dispozitivul și rețeaua pe care le utilizezi pentru a te conecta la produsele noastre. Acestea includ date despre sistemele de operare și aplicațiile software instalate pe dispozitivul tău, inclusiv cheile de produs. De asemenea, includ adresa IP, setările regionale și setările de limbă.

4.     Scopul colectării datelor personale

 • Informarea clienților/cumpărătorilor privind situația contului lor inclusiv validarea, expedierea și facturarea comenzilor, rezolvarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile și/sau serviciile achizitionate;
 • Trimiterea de newslettere și/sau alerte periodice, prin folosirea poștei electronice (e-mail, SMS),  numai in cazul in care persoana vizată și-a exprimat în mod explicit acordul.
 • Cercetare de piață, urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentului clientului/cumpărătorului.

De asemenea, Pearl Effect poate furniza datele cu caracter personal ale cumpărătorului altor companii cu care se află în relații de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora și numai în scopurile menționate la punctul 16.3., prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, după cum urmează: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plată/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piața bunurilor și serviciilor noastre, asiguratori.

• Acest site folosește cookie-uri.

Informațiile cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchetul General, Poliție, instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

5.     Utilizarea datelor personale

 • Vom utiliza datele personale numai pentru scopul în care au fost colectate și vom stoca datele doar atât cât este necesar pentru scopul mai sus menționat.
 • Vom păstra informațiile clientului pentru perioada în care contul său este activ, pentru oricare din scopurile menționate mai sus (pct. 4).
 • Vom păstra înregistrările convorbirilor telefonice pe o perioadă de maxim 6 luni. 
 • Accesul la datele personale este strict limitat personalului Pearl Effect, asociaților care dețin autorizația necesară și nevoia clar definită pentru utilizarea datelor.

6.     Securitatea procesării

Vom procesa datele în mod sigur, vom aplica și menține măsuri tehnice adecvate pentru a proteja datele personale împotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, alterare, divulgare sau acces neautorizat, în mod special atunci când procesarea presupune transmiterea datelor printr-o rețea atât cât și împotriva oricărei alte forme de procesare ilegală.

Întrebări legate de securitatea datelor personale pot fi trimise către
Pearl Effect la adresa de email  comenzi@pearleffect.ro

7.     Accesul și rectificarea sau ștergerea datelor personale

 • Clienții au dreptul de a solicita în orice moment accesul la: rectificarea, portabilitatea, ștergerea sau restricționarea procesării datelor colectate.
 • Pentru păstrarea datelor personale actualizate, recomandăm utilizatorilor să ne informeze despre orice schimbare sau discrepanță.

Pentru vizualizarea sau modificarea datelor personale sau pentru a obține informații legate de datele personale (dacă la solicitarea unui terț am stocat sau am prelucrat oricare din datele tale cu caracter personal), vă rugăm contactați Pearl Effect la adresa de email:  comenzi@pearleffect.ro

Cerere semnată și datată.

8.     E-mailuri de marketing

Pearl Effect are dreptul să trimită clienților e-mailuri de marketing cu consimțământul acestora. Această formă specifică de consimțământ trebuie dată în mod liber, informată specific și precis.

Aceste cereri sunt îndeplinite în momentul în care clienții au optat să primească e-mailuri de marketing (au aprobat activ), bifând secțiunea „Doresc să primesc ofertele Pearl Effect, precum și cele mai noi tendințe în modă, stil și frumusețe, prin e-mail, poștă sau text”, afișată la întregistrarea unui cont nou, la abonarea pentru newslettere precum și în contul personal.

*Prin text se înțeleg acele comunicări de tip SMS trimise pe telefonul mobil sau notificările push ce apar în browserul de Chrome sau Firefox.

Clienții vor avea mereu dreptul de a obiecta, la cerere și fără costuri, asupra procesării datelor cu caracter personal în scopuri de marketing direct, fără a trebui să furnizeze justificări concrete. Clienții pot face acest lucru dând click pe linkul „Dezabonare” care apare în mesajele de e-mail pe care aceștia le primesc sau pot trimite un mesaj la  comenzi@pearleffect.ro. Odată ce clientul și-a exprimat dezacordul, datele personale ale acelui client nu vor mai fi procesate pentru marketing direct.

*E-mailurile de marketing conțin informații pe care le considerăm interesante pentru client, promoții și oferte de ultimă oră legate de produsele și serviciile noastre.

9.     Plângeri

 • Clienții au dreptul să adreseze o plângere legată de procesarea datelor lor personale. Toate întrebările și plângerile vor fi prelucrate de către DPO în timp util și în concordanță cu procedurile interne. 

 Plângerile pot fi trimise la Pearl Effect, comenzi@pearleffect.ro.

 • În cazul improbabil în care clienții au suferit daune din cauza încălcării drepturilor conform politicii de protecție a datelor personale și Pearl Effect nu a tratat plângerea în mod corespunzător, clienții au posibilitatea de a trimite o plângere autorității superioare (ANSPDCP).

10.  Modificări ale acestei politici

Această politică poate fi actualizată din când în când, de exemplu în urma modificării legislației relevante sau schimbării structurii corporative în cadrul Pearl Effect.

În cazul în care se fac modificări ale acestui material, clienții vor fi notificați pe e-mail sau prin intermediul website-ului înainte ca schimbările să intre în vigoare.

Încurajăm clienții să verifice această pagină periodic pentru a fi informați despre ultimele noutăți în ceea ce privește practicile noastre de confidențialitate.

PRIN CITIREA DOCUMENTULUI AI LUAT LA CUNOȘTINȚĂ FAPTUL CĂ ÎȚI SUNT GARANTATE DREPTURILE PREVĂZUTE DE LEGE, RESPECTIV DREPTUL LA INFORMARE, DREPTUL DE ACCES LA DATE, DREPTUL DE INTERVENȚIE, DREPTUL DE OPOZIȚIE, DREPTUL DE A NU FI SUPUS UNEI DECIZII INDIVIDUALE, DREPTUL DE TE ADRESA JUSTIȚIEI ÎN CAZ DE ÎNCĂLCARE A DREPTURILOR, GARANTATE DE LEGEA 677/2001 PENTRU PROTECȚIA PERSOANELOR CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ȘI LIBERA CIRCULAȚIE A ACESTOR DATE.